Eveniment

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor” Transformarea peisajului pieţei muncii. Cum a evoluat numărul de angajaţi din economia locală?

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul...

Autor: Ramona Cornea

15.03.2024, 07:40 58

România a terminat anul 2023 cu 5,1 milioane de salariaţi, cu aproape 1% mai mulţi faţă de ultima lună din 2022, cea mai mică dinamică de creştere din ultimii trei ani. Prudenţa a fost cuvântul de ordine în 2023 pentru angajatori, iar 2024 pare că vine şi el cu o încetinire a ritmului de recrutare.

Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor” joi, 28 martie. Cea de-a 18-a ediţie a evenimentului de resurse umane reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii şi le pune pe masă cele mai importante tendinţe din piaţa muncii din anul 2024.

Una dintre temele ce vor fi abordate în ca­drul conferinţei este cea a transformării pei­sajului pieţei muncii şi despre cum a evoluat numărul de angajaţi din economia locală.

România a terminat anul 2023 cu 5,1 milioane de salariaţi, cu aproape 1% mai mulţi faţă de ultima lună din 2022, cea mai mică dinamică de creştere din ultimii trei ani, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Prudenţa a fost cuvântul de ordine în 2023 pentru angajatori, iar 2024 pare că vine şi el cu o încetinire a ritmului de recrutare.

Recrutarea a avut rezultate modeste şi la nivel de judeţe, cu o creştere maximă de nici 4% în 2023, după cum arată cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Mai mult, patru judeţe au înregistrat scăderi ale numărului de angajaţi.

Specialiştii din piaţa de resurse umane spuneau încă de la finalul anului trecut că observă o mai mare stabilitate a angajaţilor, nivelul de fluctuaţie a personalului fiind mai lent faţă de anii precedenţi.

În acest context, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”, eveniment aflat la cea de-a 18-a ediţie, pentru a identifica, alături de angajatori, specialişti în resurse umane şi reprezentanţi ai autorităţilor cele mai bune metode de adaptare la transformările pieţei muncii per ansamblu, la tendinţele globale cu impact în România, la cerinţele noilor generaţii de angajaţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO