Eveniment

Un vas turcesc încărcat cu fier vechi s-a scufundat în apropierea portului Constanţa

Un vas turcesc încărcat cu fier vechi s-a scufundat în apropierea portului Constanţa
01.09.2010, 13:45 63

Vasul turcesc "Medy", încărcat cu fier vechi, care începuse săia apă după ce s-a înclinat periculos către babord, s-a scufundat,miercuri după prânz, în pofida încercărilor echipelor deintervenţie de a-l salva, informeazaă Mediafax.

Ion Voicu, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneştipe Mare (ARSVOM), a declarat că navele de intervenţie plecate săîncerce să salveze de pe mare vasul turcesc nu au mai putut facenimic, precizând că nu putea pune în pericol vieţile membrilorechipelor de intervenţie.

Acesta a precizat că la faţa locului vor rămâne două remorchere încazul în care vor avea loc scurgeri de hidrocarburi din tancurilenavei. Remorcherele vor rămâne în zonă aproximativ două-trei zile,a adăugat Voicu.

"Mai devreme sau mai târziu vor fi scurgeri de hidrocarburi. Avemsuport tehnic, nave specializate. În cazul proudcerii unei poluări,vom interveni cu baraje antipoluante", a mai spus Ion Voicu.Potrivit aceleiaşi surse, comisia de anchetă va stabili cauzascufundării navei. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO