Un vas turcesc încărcat cu fier vechi s-a scufundat în apropierea portului Constanţa

Ziarul Financiar 01.09.2010

Vasul turcesc "Medy", încărcat cu fier vechi, care începuse să ia apă după ce s-a înclinat periculos către babord, s-a scufundat, miercuri după prânz, în pofida încercărilor echipelor de intervenţie de a-l salva, informeazaă Mediafax.

Ion Voicu, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), a declarat că navele de intervenţie plecate să încerce să salveze de pe mare vasul turcesc nu au mai putut face nimic, precizând că nu putea pune în pericol vieţile membrilor echipelor de intervenţie.

Acesta a precizat că la faţa locului vor rămâne două remorchere în cazul în care vor avea loc scurgeri de hidrocarburi din tancurile navei. Remorcherele vor rămâne în zonă aproximativ două-trei zile, a adăugat Voicu.

"Mai devreme sau mai târziu vor fi scurgeri de hidrocarburi. Avem suport tehnic, nave specializate. În cazul proudcerii unei poluări, vom interveni cu baraje antipoluante", a mai spus Ion Voicu. Potrivit aceleiaşi surse, comisia de anchetă va stabili cauza scufundării navei. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro