Eveniment

Un salariu pe zi. Un consilier juridic în dreptul muncii câştigă între 800 şi 1.100 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, bestjobs

Ana Vişian, marketing manager, bestjobs

Autor: Ramona Cornea

06.12.2023, 00:05 355

Un angajat pe poziţia de consilier juridic în dreptul muncii are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.100 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.

„Consilierul juridic în dreptul muncii poate activa în cadrul departamentului juridic al unei companii sau în departamentul de resurse umane, în funcţie de structura organizaţională specifică. În unele organizaţii, această poziţie poate fi parte a unui departament juridic dedicat exclusiv aspectelor legate de relaţiile de muncă. Este un rol crucial pentru asigurarea respectării normelor legale în relaţiile de muncă şi pentru prevenirea litigiilor, contribuind astfel la un mediu de lucru echitabil şi conform cu reglementările legale. Un consilierul juridic în dreptul muncii trebuie să deţină studii superioare, în ştiinţe juridice, cu diplomă de licenţă şi specializare în dreptul muncii. Totodată, experienţa referitoare la contracte de muncă, fişe de post şi alte documente auxiliare, este obligatorie. Salariul este între 800 - 1.100 euro net”, detaliază Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, decontarea transportului, traininguri de specializare şi abonament la servicii medicale private.

În prezent, 97 de posturi vacante pentru poziţia de consilier juridic în dreptul muncii sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timiş, Buzău.


Ana Vişian, marketing manager, bestjobs:

„Consilierul juridic în dreptul muncii poate activa în cadrul departamentului juridic al unei companii sau în departamentul de resurse umane, în funcţie de structura organizaţională specifică.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO