Eveniment

Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor, am putea spune că ajunge la peste 50%

Udrea: Există fenomenul intenţiei de fraudare a licitaţiilor, am putea spune că ajunge la peste 50%

Autor: Fierbinteanu Cristian

29.05.2011, 12:36 240

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, laemisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV, că existăun fenomen al încercării de fraudare a licitaţiilor, ea admiţând,în acest context, că "peste 50%" este "un procent la care se poateajunge", informează Mediafax.

Întrebată dacă există un fenomen legat de fraudarea licitaţiilorîn România sau este vorba despre cazuri izolate, Udrea a răspuns:"Eu cred că este un fenomen".

Ea a menţionat că este vorba despre o practică de a încercadirecţionarea unor licitaţii publice spre anumite companii. "Nuînseamnă că mereu reuşeşte această dorinţă", a menţionatUdrea.
Liderul PDL s-a ferit să ofere un procent legat de licitaţiile lacare se încearcă fraudarea, dar a menţionat că acesta "ar fi destulde mare".

Udrea a mai spus că se pare că mediului privat îi convine acestsistem, pentru că nu s-au înregistrat sesizări la DNA privindfraudarea unor licitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO