Eveniment

Treptow, condamnat la sapte ani de inchisoare

12.12.2002, 00:00 24

Istoricul american Kurt Treptow si complicea sa Tatiana Popovici au fost condamnati, ieri, la cate sapte ani de inchisoare, de magistratii ieseni, pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala cu minori si coruptie sexual.
Instanta de minori a Judecatoriei Iasi a mai decis ca cei doi sa plateasca in solidar despagubiri de 25.000 de dolari uneia dintre cele doua victime si de 10.000 de dolari in cazul alteia.
La iesirea din sala de judecata avocatii celor doi inculpati au declarat ca vor inainta recurs la sentinta Judecatoriei Iasi.
La termenul de luni avocatii apararii au cerut o pedeapsa cu suspendare sau cu efectuarea ei la locul de munca. In apararea clientului sau, avocatul Liviu Bran a invocat personalitatea culturala a lui Treptow si sprijinul pe care l-a acordat acesta imaginii Romaniei pe plan extern.
Pe de alta parte, parintii celor doua fete care sustin ca au fost abuzate de Treptow si Popovici au cerut daune in valoare de 120.000 de dolari.
Magistratii ieseni au avut nevoie de trei termene de judecata si de mai putin de o luna pentru a da sentinta in cazul istoricului american Kurt Treptow si al complicei sale. Ei au considerat ca sapte ani de inchisoare reprezinta o pedeapsa suficienta, intr-un dosar care a starnit multe controverse.
Ministerul Public anunta la 20 septembrie ca Parchetul Curtii Supreme de Justitie ii cerceteaza pe Tatiana Popovici si pe William Kurt Treptow in legatura cu provenienta, continutul si destinatia unor videocasete, dischete, compact-discuri, filme foto, fotografii si alte materiale asemanatoare, confiscate in urma perchezitiei din 11 septembrie, intr-un imobil din Iasi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO