Eveniment

Traseul initial al tronsonului de autostrada Arad - Timisoara a fost modificat

26.09.2006, 19:20 223

Traseul tronsonului de autostrada Timisoara - Arad, care face parte din coridorul IV rutier, a fost stabilit, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.
"Suntem in faza de eliberare a certificatelor de urbanism. Practic, tronsonul presupune portiunea de ocolire a Aradului, portiunea Arad - Timisoara si portiunea de ocolire a Timisoarei. A mai fost schimbat traseul initial care era pe sub Timis si acum e deasupra de DN6", a declarat Ostaficiuc.
El a adaugat ca Timisul are un concept diferit de cel al Aradului in privinta locurilor prin care sa treaca viitoarea autostrada.
"Avem un concept diferit de cel al Aradului. Aradul a vrut sa aduca autostrada mai langa oras, noi am decis sa fie cat mai departe pentru a permite orasului sa se dezvolte pana la ea. In plus, am dorit sa evitam si efectul de poluare fonica", a mai spus seful CJ Timis.
Tronsonul Arad Timisoara face parte din coridorul IV rutier.
Autostrada ar urma sa faca legatura intre Sibiu - Lugoj - Timisoara - Arad - Nadlac, spre Ungaria, iar portiunea dintre Timisoara si Arad va masura 49 de kilometri. Finantarea este asigurata de la Banca Europeana de Investitii, cu 200 de milioane de euro, si 70 de milioane de euro de la Guvernul Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO