Eveniment

De ce transportul din Varşovia şi Budapesta este din alt film faţă de cel din Bucureşti, când puterea de cumpărare a bucureştenilor este mai mare decât a polonezilor şi maghiarilor? „Performanţa administraţiei publice nu ţine pasul cu progresul economiei.“

Troleibuz bucureştean vs. autobuz din Varşovia

Troleibuz bucureştean vs. autobuz din Varşovia

Autor: Răzvan Botea

06.02.2022, 01:00 29100

♦ Paradoxul STB: societatea nu poate accesa la fel de multe fonduri europene ca societăţile din alte regiuni ale României, pentru că regiunea Bucureşti-Ilfov este mai bogată.

Criza provocată de protestul angajaţilor STB privind nivelul salariilor aduce în prim-plan şi nivelul serviciului de transport public din Bucureşti. Cu troleibuze şi tramvaie din secolul trecut, transportul public din Bucureşti este în antiteză cu datele privind nivelul de trai al bucureştenilor: în Bucureşti se trăieşte mai bine decât în Varşovia sau Budapesta ca nivel al puterii de cumpărare, dar când e vorba de servicii publice precum transportul în comun, maghiarii şi polonezii trăiesc în secolul 21, în vreme ce bucureşteni au rămas blocaţi în secolul trecut. De ce nu se găseşte bogăţia unui oraş în calitatea infrastructurii publice şi ce ar trebui făcut pentru asta?

Adrian Criţ, directorul Societăţii de Transport Bucureşti (STB), este de părere că subfinanţarea sistemului public de transport din Bucureşti a venit şi ca urmare a faptului că pentru capitală alocarea de fonduri europene este mai mică decât a altor oraşe din România.

„Pe de-o parte pleacă totul de la ghidurile de implementare de fonduri europene ale unor investiţii şi distribuirea lor la nivel naţional. O zonă mai dezvoltată în funcţie de  PIB este defavorizată din acest punct de vedere, ca de exemplu Bucureşti-Ilfov“, a spus Adrian Criţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO