Eveniment

Top 10 al ţărilor cu cele mai multe medalii la Soci

Top 10 al ţărilor cu cele mai multe medalii la Soci

Autor: Mediafax

23.02.2014, 19:10 1022

Sportivii ruşi au câştigat cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Soci (33), dintre care 13 de aur, 11 de argint şi nouă de bronz, în clasamentul general Rusia fiind urmată de Norvegia şi Canada.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) Thomas Bach a declarat duminică într-o conferinţă de presă că persoanele care înainte de venirea în Rusia erau sceptice vor propaga acum mesajul că JO de la Soci au fost „excelente“, informează AFP. „Suntem aproape de închiderea Jocurilor Olimpice de iarnă şi toate comentariile pe care le-am auzit au fost pozitive. Cei care erau sceptici vor propaga mesajul că JO de la Soci au fost excelente“, a spus Bach.

Dacă spa­niolul Juan Antonio Samaranch califica în general o ediţie, la ceremonia de închidere, drept „cele mai bune jocuri olimpice din istorie“, şi succesorul său Jacques Rogge vorbea despre olimpiade „magnifice“ sau „minunate“, Thomas Bach a declarat că nu va folosi un „adjectiv unic“. „Engleza mea nu este atât de bună încât să găsesc acel cuvânt unic“, a glumit el.

Ediţia 2014 a Jocurilor Olimpice de iarnă a început la 7 februarie şi s-a încheiat ieri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO