Eveniment

Tipografie romano-chineza de 1,5 mil. euro

14.12.2004, 00:00 169

Producatorul chinez de utilaje pentru tipografii Beiren, cu capital chinez,  a investit impreuna cu o firma romaneasca AMRO Packaging, membra a grupului World Trade Center Management Romania, 2 milioane de $ (1,5 mil. euro) intr-o tipografie destinata tiparirii ziarelor, revistelor, tipizatelor, dar si ambalajelor din carton.
Tipografia Sinorom Printing & Packaging, la care compania chineza si cea romaneasca sunt actionari in parti egale, isi desfasoara activitatea pe suprafata de aproximativ 4.000 de metri patrati.
Beiren, care are capacitati de productie a utilajelor pentru tipografii in China, Statele Unite si Austria, este chiar furnizorul utilajelor de la Sinorom. Tipografia are in dotare masini de imprimare plane, si rotative, pentru tiparirea tipizatelor si formularelor de afaceri, precum si a ziarelor de format mic.Pentru segmentul ambalajelor de carton, tipografia dispune de o masina de imprimat cu o capacitate de 60.000 de cutii lipite/ora.
Sinorom are in vedere si dotarea tipografiei cu utilaje pentru tiparirea ziarelor de format mare, in functie de evolutia pietei si de termenul de recuperare a investitiei initiale.
Spatiul in care isi desfasoara activitatea este in proprietatea companiei Coresi, fiind inchiriat, dar in planurile pe termen lung ale actionarilor Sinorom este prevazuta si eventuala achizitie a spatiului.
Obiectivul privind cifra de afaceri a Sinorom pentru primul an de activitate a fost stabilit la aporox. 1 milion de dolari (750.000 de euro).
In prezent, compania nu a incheiat contracte cu clienti, dar targetul Sinorom il constituie editorii de reviste, ziare, reviste de specialitate sau albume.
Actionarii principali World Trade Center SA sunt persoanele fizice Bartha Anca Cerasela, Bartha Emeric si Dumitru Constantin. Emeric Bartha este un om de afaceri apropiat al guvernarii 1992-1996, care in ultimii ani a fost mai retras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO