Eveniment

Tender, din nou la Parchet pentru Rafo

22.02.2005, 00:00 13

Omul de afaceri Ovidiu Tender a dat ieri declaratii in fata procurorilor de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in prima sa audiere propriu-zisa in legatura cu dosarul RAFO.



Tender a fost audiat timp de aproximativ doua ore, timp in care - potrivit declaratiilor facute presei de avocata sa, la finalul intalnirii - a dat declaratii si i-au fost prezentate acuzatiile ce-i sunt aduse in acest dosar. La finalul intalnirii cu procurorii, avocata omului de afaceri a declarat ca, in opinia sa, dosarul ar trebui inaintat unui tribunal comercial deoarece acuzatiile privesc fapte comerciale.



Aparatorul omului de afaceri a mai spus, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, ca arestarea administratorilor VGB Impex (Constantin Margarit si fratii Octavian si Alexandru Marian Iancu) nu schimba cu nimic acuzatiile si nici atitudinea lui Ovidiu Tender in contextul acestei anchete.



Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 21 persoane intr-un dosar din anul 2003, pentru spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Toate aceste persoane - intre care si oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Corneliu Iacobov - au fost date in consemn la frontiera. In plus, in dosar au fost facute trei arestari.



Alaturi de Corneliu Iacobov, omul de afaceri Ovidiu Tender este cercetat de Parchetul instantei supreme in legatura cu sustragerea de la plata taxelor legale, ca urmare a tranzactiilor cu produse petroliere prin firme care au achizitionat combustibil de la Rafo Onesti.Totodata, procurorii ICCJ au dispus, prin ordonanta, punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale tuturor celor invinuiti in cazul Rafo, printre care si cei doi oameni de afaceri.



Omul de afaceri Ovidiu Tender declara, inaintea unei alte intalniri cu procurorii, ca numele sau a fost implicat nejustificat in ancheta privind comiterea unor ilegalitati la Rafo. "Nu am avut absolut nici un fel de afacere cu Rafo, in afara de o intentie de a pune umarul la salvarea din situatia dificila in care se afla Rafo la sfarsitul anului 2002 si inceputul anului 2003, intentie care nu s-a finalizat", afirma Tender.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO