Eveniment

Tariceanu: Romgaz si CEC se vor extinde in alte tari

29.06.2007, 19:13 19

Romgaz, CEC si companiile din sectorul energetic inca neprivatizate isi vor extinde investitiile catre tarile din regiune, pentru a creste in valoare si a fi vandute ulterior pe o suma mai mare decat pretul care s-ar obtine in prezent, a declarat, miercuri seara, premierul Calin Popescu Tariceanu.
"Vreau ca Romania sa aiba societati puternice care sa joace un rol important, atat in plan national, cat si regional, si in perioada urmatoare acesta este rolul pe care il vom asignia CEC, Romgaz si celor cateva societati din domeniul electricitatii care nu au fost inca privatizate. Nu sunt un etatist, ci un liberal convins, dar cred in acelasi timp ca Romania are nevoie de cateva societati puternice pe care eventual sa le valorifice mai tarziu, peste 10-15-20 de ani, in conditii si mai bune decat ceea ce am putut sa facem astazi", a spus Tariceanu, la postul public de televiziune.
El a prezentat ca exemplu in acest sens compania CEZ care, desi provine din Cehia, "o tara maruntica", a participat la procese de privatizare in Romania.
Compania CEZ, controlata in proportie de 60% de statul ceh, a preluat, in 2005, pachetul majoritar de actiuni la filiala de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica Oltenia si intentioneaza sa investeasca in Romania atat in sectorul de productie, cat si in cel de distributie a electricitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO