Eveniment

Talida Tolnai, jucătoarea care a adus echipei de handbal feminin a României bronzul la Campionatul European

Echipa feminină de handbal a României obţine bronzul la Campionatul European. Cristina Neagu, golgheterul Europenelor

Foto: Mediafax

19.12.2010, 17:08 121

Naţionala de handbal feminin a învins duminică, la Herning,reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică aCampionatului European, ocupând astfel locul trei şi câştigândmedaliile de bronz.

Văzută ca una dintre favorite la câştigarea trofeului, România aratat calificarea istorică în finala Campionatului European, dupăce a cedat în semifinale în faţa Suediei, scor 23-25.

România câştigă pentru prima dată o finală mică în istorie, dinşase meciuri jucate pentru medalia de bronz, scrie Prosport. Unadintre principalele "vinovate" pentru performanţa României esteTalida Tolnai, care a fost practic de netrecut şi în finala mică cuDanemarca. Talida profitat de accidentarea Paulei Ugureanu şi afăcut un turneu final fantastic.

Talida Tolnai a reuşit cu Danemarca un procentaj incredibil, de53% mingi apărate. Cel mai bun procentaj depână acum îl reuşise Haraldsen, de la Norvegia, cu 48 la sută pertotal. Talida a reuşit o medie de 42%, cu tot cu meciul din finalamică.

De asemenea, în clasamentul golgheterilor, Cristina Neagu are cuun gol mai mult decât Bojana Popovic, handbalistă care nu mai areînsă niciun meci de disputat la acest turneul final. În altă ordinede idei, Cristina Neagu are toate şansele de a fi desemnată cea maibună pe postul său la Europene.

În clasamentul golgheterilor, Cristina Neagu are cu un gol maimult decât Bojana Popovic, handbalistă care nu mai are însă niciunmeci de disputat la acest turneul final. În altă ordine de idei,Cristina Neagu are toate şansele de a fi desemnată cea mai bună pepostul său la Europene.

Citiţi o analiză a meciului pe www.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO