Eveniment

Ştiri pe scurt - Eveniment - 31 august 2010

30.08.2010, 23:05 30

CFR Călători vrea să obţină două linii de creditare detip revolving de 144,5 milioane de lei

CFR Călători vrea să contracteze credite de tip revolving învaloare totală de 144,5 milioane de lei (34 mil. euro) pentrurefinanţarea unui alt împrumut şi pentru capitalul de lucru, searată într-un anunţ al operatorului feroviar de stat. CFR Călătoriaşteaptă oferte până la 13 septembrie pentru un credit de 100 demilioane de lei şi până la 15 septembrie pentru un altul de 44,5milioane de lei. Durata ambelor linii de credit este de un an de ladata contractării, cu posibilitatea prelungirii perioadei derambursare, iar tipul procedurii de licitare este negocierea. CFRCălători va garanta creditul cu materialul rulant propriu,evaluarea garanţiei urmând să se facă la acordarea împrumutului.Operatorul feroviar a mai anunţat în luna iulie că intenţionează săcontracteze două linii de credit de 30 de milioane de lei şirespectiv 24 mil. euro.

OMV Petrom va scumpi carburanţii cu până la patru banipe litru

OMV Petrom (SNP) va majora astăzi preţul benzinei cu patrubani/litru şi pe cel al motorinei cu doi bani/litru, a anunţat,luni, compania petrolieră. Benzinele Premium fără plumb,

Top Premium fără plumb 99+, OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100vor costa 4,43 lei, 4,81 lei, 4,57 lei şi respectiv 5,23 lei pelitru. Noile preţuri ale motorinelor OMV Premium Diesel, OMV SprintDiesel, Euro Diesel şi Top Euro Diesel vor fi de 4,92 lei, 4,6 lei,4,38 lei şi 4,58 lei pe litru. Compania este controlată de grupulaustriac de petrol şi gaze OMV.

Proiect de 8 mil. lei pentru refacerea infrastructuriituristice din Amara

Primăria oraşului Amara vrea să refacă infrastructura de turismdin staţiune prin reamenajarea plajei şi a lacului din cadrulcomplexului de agrement Perla şi să deschidă un centru de informareturistică, proiectul având o valoare estimativă de aproape optmilioane de lei, fără TVA. Primăria va organiza o licitaţie pentrua desemna firma care se va ocupa de lucrările de construcţie.Acestea se vor desfăşura pe o perioadă de 15 luni de la dataatribuirii contractului. Firmele interesate să participe lalicitaţie trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de150.000 de lei şi una de bună execuţie, de 10% din preţulcontractului fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelorsau a cererilor de participare este 21 septembrie. Proiectul are ovaloare estimativă de 7,9 milioane de lei, iar finanţarea se vaface prin fonduri de la bugetul de stat.

Trei fabrici de confecţii angajează 120 de oameni laCovasna

Trei fabrici de confecţii cu capital german din judeţul Covasnaintenţionează să angajeze aproximativ 120 de persoane, ca urmare acreşterii comenzilor de la partenerii externi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Camera deComerţ şi Industrie (CCI) Covasna, în condiţiile în care, la finelelunii iunie, rata şomajului a înregistrat în judeţ o creştere de19,8% faţă de iunie 2009, aproape 10.200 de persoane fiindînregistrate ca şomeri, trei firme membre ale CCI Covasna au făcutcunoscute proiectele de angajare a noi salariaţi.

Astfel, grupul de fabrici de confecţii cu capital german,avându-i ca acţionari majoritari pe dr. Bock Dietrich şi asociaţii,respectiv fabricile TTC din Sfântu Gheorghe, Platanus din Baraoltşi RHM din Estelnic, au în vedere angajarea a aproximativ 120 denoi salariaţi, din care 60 la unitatea din Sfântu Gheorghe şi 40 laEstelnic.

Noile angajări sunt posibile ca urmare a creşterii comenzilor dela partenerii externi, precum şi a bunului start realizat debrandul propriu - pantalonii "Valley of Trousers", susţine CCICovasna.

Guvernul a alocat 12 mil. euro pentru refacereainfrastructurii distruse de inundaţii

Guvernul a aprobat ieri în şedinţă specială alocarea a 51,5milioane de lei (12 mil. euro) pentru finanţarea unor lucrări derefacere a infrastructurii locale afectată de inundaţii, a anunţatpurtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean. Potrivitpurtătorului de cuvânt al Guvernului, judeţele care vor beneficiade aceşti bani sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud,Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa,Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş,Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş, Tulcea,Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Pierderile Avicola Buzău au crescut în primul semestrula 2,38 mil. lei

Pierderile producătorului de carne de pasăre şi ouă AvicolaBuzău (AVZU) au crescut în primele şase luni de la 385.500 de leiîn perioada similară din 2009 la 2,38 milioane de lei, conformrezultatelor financiare remise ieri Bursei. Veniturile au crescutîn intervalul ianuarie-iunie cu 8,3%, la 56,3 milioane de lei, iarcheltuielile au înregistrat un avans de 12%, de la aproape 52,4milioane de lei la 58,7 milioane de lei. Cifra de afaceri a firmeia crescut nesemnificativ în perioada menţionată, de la 55,4milioane de lei la 55,5 milioane de lei. Firma are un capitalsocial de 42,7 milioane de lei, divizat în 427,6 milioane deacţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Producătorul de carne depasăre şi ouă, controlat de firma Aaylex Trading, cu o deţinere de66,8%, este listat pe piaţa Rasdaq
a BVB.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO