Eveniment

Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex: La ora 13.30 ne întâlnim la Prefectura Capitalei cu o delegaţie din partea protestatarilor de la metrou. Nu am primit nicio listă cu revendicări. Vrem să vedem care este nemulţumirea, care sunt dorinţele lor

Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex: La ora 13.30 ne...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.03.2021, 12:35 933

O delegaţie a protestatarilor de la metrou se va întâlni la ora 13.30 cu managementul Metrorex pentru a discuta despre revendicările pe care aceştia le au şi care au condus la greva din subteran.

„I-am invitat în repetate rânduri la negocieri, dar nu au dorit să vină. Acum nu ştiu ce revendicări au. La ora 13.30 vom avea o întâlnire la Prefectura Capitalei cu o delegaţie din partea protestatarilor, pentru că nu am primit nicio listă cu revendicări. Au spus despre concedieri, dar noi nu am concediat pe nimeni până acum. Vrem să vedem care este nemulţumirea, care sunt dorinţele lor”, spune Ştefan Paraschiv, directorul general Metrorex.

El adaugă că măsura privind închiderea spaţiilor comerciale din subteran, anunţată ieri, nu ar trebui să fie o revendicare sindicală, însă rămâne de văzut dacă va fi invocată.

„Sunt curios să văd dacă o vor aduce şi pe aceasta în discuţie. Teoretic, nu ar trebui să fie. Indirect, poate că este şi asta, dar trebuie să ne convingem.”

Circa 5.600 de angajaţi lucrează în total la Metrorex, numărul fiind variabil din cauza cererilor de pensionare.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, a anunţat Metrorex.

Compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”. Metrorex spune că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

La începutul lunii martie 2021, director al Metrorex a fost numit Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al CA Romaero (2017-2020), cu experienţă de 15 ani în strategii de afaceri, leadership şi managementul vânzărilor, pentru companii din ţară şi din străinătate, absolvent de ASE şi cu studii în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO