Eveniment

Statul vrea să facă o firmă de comerţ exterior

Autor: Mediafax

11.10.2012, 00:00 44

Guvernul vrea să înfiinţeze o firmă de intermediere în comerţul cu ridicata pe pieţele emergente, deţinută de Ministerul Economiei, care să vândă în străinătate produsele unor companii de stat cu datorii.

Amânarea înfiinţării aceste firme va conduce la "întârzierea eficientizării activităţii întreprinderilor cu capital majoritar sau integral de stat şi la mărirea valorii arieratelor acestora, cu impact negativ asupra bugetului de stat", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei. Firma ar urma să fie înfiinţată în cel mult trei zile de la aprobarea ordonanţei de urgenţă.

Proiectul de act normativ precizează că înfiinţarea firmei este necesară şi ca urmare a aderării Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului, situaţie care permite "deschiderea de noi oportunităţi de afaceri pentru comercianţii români". Alt motiv este reprezentat de situaţia financiară extrem de dificilă a unor companii de stat, generată de cuantumul mare al datoriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO