Eveniment

Statul vinde Cupru Min Abrud integral pe bursă în al doilea semestru

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax, Dinca Thomas

01.05.2011, 23:34 300

Pachetul de acţiuni deţinut de stat la compania minieră CupruMin Abrud, a cărei privatizare a fost solicitată Guvernului decătre FMI, va fi vândut integral pe piaţa de capital în al doileasemestru al acestui an, relevă Programul Naţional de Reformă pentruperioada 2011-2013, obţinut de MEDIAFAX. Compania Cupru Min, cuactivităţi de extracţie la Roşia Poieni (judeţul Alba), are uncapital social de 24,18 milioane de lei şi este controlată întotalitate de Ministerul Economiei.

Exploatarea Roşia Poieni concentrează peste 60% din rezervele decupru ale României. În luna octombrie, reprezentanţii FonduluiMonetar Internaţional au solicitat Ministerului Economiei săiniţieze procesul de privatizare la mai multe companii, printrecare şi Cupru Min. În luna februarie, cotaţia cuprului aînregistrat la bursa londoneză un nivel record de 10.190 dolari petonă.

China consumă circa 40% din producţia mondială de cupru,respectiv opt milioane de tone. Cotaţia cuprului a crescut de pestetrei ori faţă de preţul de sub 3.000 de dolari pe tonă atins îndecembrie 2008, în contextul crizei financiare declanşate deprăbuşirea băncii Lehman Brothers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO