Eveniment

Statul, la un pas de exit de la Fondul Proprietatea

Statul, la un pas de exit de la Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

08.12.2011, 00:07 1216

Statul, a mai rămas cu 1,53% din ca­pitalul social vărsat şi subscris al Fondului Proprietatea (FP), după ce în acest an a cedat peste o treime din acţiuni la preţul de pe bursă cu un discount de circa 60% comparativ cu valoarea Fondului.

Pe de altă parte, firma de investiţii Man­chester Securities din New York, con­tro­lată de fondul american de hedging Elliott Associates, a ajuns la o deţinere de 9,54% din capitalul social vărsat şi subscris al Fondului Pro­prietatea (FP), după achi­ziţii susţinute de acţiuni în ultimele două luni.

La începutul lunii octombrie, firma americană a fost raportată cu o deţinere de 6,61% din capital, iar la 30 noiembrie a ajuns să deţină 9,54%.

Firma a cumpărat acţiuni FP de la bursă la un discount de circa 60% comparativ cu valoarea activului net al Fondului.

În spatele Manchester Securities se află fon­dul american de hedging Elliott Asso­ciates, care controlează integral firma de investiţii.

Acţiunile FP au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri la un preţ de 0,424 lei/titlu, în uşoară creştere faţă de referinţa de marţi. Capitalizarea bursieră a Fondului Proprietatea este 5,842 mld.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO