Burse - Fonduri mutuale

Paul Singer, "vulturul" de pe Wall Street, a ajuns să controleze 9,5% din Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

07.12.2011, 18:59 649

Firma de investiţii Manchester Securities din New York, controlată de fondul american de hedging Elliott Associates, a ajuns la o deţinere de 9,54% din capitalul social vărsat şi subscris al Fondului Proprietatea (FP), după achiziţii susţinute de acţiuni în ultimele două luni.

La începutul lunii octombrie, firma americană a fost raportată cu o deţinere de 6,61% din capital, iar la 30 noiembrie a ajuns să deţină 9,54%. Firma a cumpărat acţiuni FP de la bursă la un discount de circa 60% comparativ cu valoarea activului net al Fondului.

În spatele Manchester Securities se află fondul american de hedging Elliott Associates, care controlează integral firma de investiţii. Fondul poartă numele fondatorului Paul Elliott Singer, care deţine şi funcţiile de CEO şi director de investiţii la Elliott Management Corporation, firma prin care sunt gestionate activele de 17 miliarde de dolari ale celor două fonduri de hedging marca Elliott - Associates şi International.

Participaţia statul român a scăzut în noimebrie până la 1,53% din capitalul social vărsat şi subscris al Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO