Eveniment

Statistica va introduce noi indicatori pentru nivelul de trai

09.07.2003, 00:00 82



Institutul National de Statistica (INS) va introduce, pana la sfarsitul anului, indicatori statistici suplimentari pe baza carora va fi caracterizat nivelul de trai al populatiei, a declarat, marti, noul presedinte al institutiei, Clementina Ivan-Ungureanu.



"Incercam sa imbunatatim ancheta pe care o efectuam pentru a stabili gradul de saracie a populatiei prin formularea unor noi intrebari si prin identificarea unei game mai largi de indicatori statistici", a spus Ungureanu.



Ea a precizat ca, deocamdata, nu doreste insa sa prezinte detalii in acest sens.



Printre obiectivele stabilite de Institutul National de Statistica pentru perioada 2003 - 2006 se mai numara reducerea perioadei de prelucrare a datelor statistice, redactarea unui registru al exploatatiilor agricole pe baza rezultatelor recensamantului general agricol, elaborarea publicatiilor judetene si regionale lunare cu informatii statistice teritoriale, continuarea procesului de integrare a sistemului statistic romanesc in cel european.



Clementina Ivan-Ungureanu a fost numita printr-o decizie semnata luni de premierul Adrian Nastase in functia de presedinte al Institutului National de Statistica, dupa ce fostul presedinte al institutiei, Aurel Camara, si-a dat demisia.



Clementina Ivan-Ungureanu, in varsta de 46 ani, a ocupat, incepand din septembrie 2002, functia de vicepresedinte al INS, post care, din aceasta saptamana, va fi detinut de Constantin Secareanu, conferentiar universitar doctor la Universitatea Romano-Americana pe probleme de statistica economica si fost controlor financiar in Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi.



Fostru presedinte, Aurel Camara, si-a depus demisia, nemultumit de criticile forumulate de unii reprezentanti ai Guvernului fata de modul de organizare a recensamantului agricol. El a declarat ca s-a prezentat la sedinta de saptamana trecuta a Guvernului incercand sa discute personal cu premierul pentru a intelege motivele care au determinat criticile fata de activitatea sa, dar a fost obligat sa ramana intr-una din camerele de asteptare ale Palatului Victoria, fara sa reuseasca sa aiba o intrevedere cu seful Executivului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO