Eveniment

Sorin Apostu, primarul pedelist din Cluj-Napoca, dus la sediul DNA pentru audieri

Sorin Apostu, primarul pedelist din Cluj-Napoca, dus la sediul DNA pentru audieri

Foto: Mircea Rosca

Autor: Vasile Magradean

09.11.2011, 16:30 635

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost dus, miercuri după-amiază, de la Primărie la DNA Cluj pentru audieri, potrivit unor surse judiciare, după ce au fost făcute verificări la locuinţa primarului, la sediul Primăriei şi la cabinetul de avocatură al soţiei edilului, Monica Apostu.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a ieşit, miercuri, în jurul orei 16.00, din biroul său, însoţit de doi anchetatori, şi a urcat la etajul Primăriei, ieşind pe o altă uşă decât cea principală.

El s-a urcat într-o maşină însoţit de anchetatori şi s-a îndreptat, potrivit unor surse judiciare, către sediul DNA Cluj, unde ar urma să fie audiat.

Pe de altă parte, mai mulţi angajaţi ai Primăriei au scos din clădire teancuri de dosare pe care le-au dus la o maşină a anchetatorilor.

Mai multe percheziţii au avut loc, miercuri, la locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se afla la domiciliu. Pecheziţiile au avut loc după ce acţiuni similare au fost făcute miercuri dimineaţă la sediul Primăriei Cluj-Napoca.

Ulterior, edilul a plecat de la locuinţa sa la volanul unui autoturism, însoţit de un alt bărbat. Apostu avea o plasă şi a declarat jurnaliştilor aflaţi în faţa casei sale că "este o cercetare a DNA".
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu (PDL), a ajuns apoi la sediul Primăriei, dar nu a intrat în instituţie pe uşa principală, ci a mers prin clădirea Centrului de Informare Cetăţenească, după care a intrat în biroul lui, însoţit de anchetatori. Primarul nu a făcut declaraţii, iar accesul jurnaliştilor în zona biroului lui Apostu a fost restricţionat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara că procurorii DNA au solicitat verificarea biroului primarului Sorin Apostu, iar acest lucru s-a făcut în prezenţa edilului. Buzatu nu a precizat dacă este vorba de verificarea unor documente sau a calculatoarelor, ea spunând că nu poate oferi mai multe informaţii despre dosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO