Politică

Cine este Sorin Apostu, primarul PDL al Clujului, cel mai important edil din ţară ajuns în atenţia DNA

Cine este Sorin Apostu, primarul PDL al Clujului, cel mai important edil din ţară ajuns în atenţia DNA

Foto: Dan Tautan

Autor: Iulian Anghel

09.11.2011, 13:51 1148

În februarie 2009 Sorin Apostu (44 de ani) şi-a sfărâmat adversarii, câştigând din primul tur, cu peste 60% din voturi, Primăria Clujului. Calea îi fusese bătătorită de Emil Boc care era deja la al doilea mandat de primar, - un al doilea mandat câştiga, de asemenea, din primul tur de scrutin - când, la finele lui 2008 a fost desemnat premier, după ce Theodor Stolojan a refuzat să formeze Guvernul. Alegerile anticipate a adus la primărie tot un PDL-ist, Sorin Apostu.

Pentru PDL-iştii clujeni, vara lui 2008 a fost una fastă. Boc câştigase primăria, iar Alin Tişe (finul premierului Boc, fost prefect de Cluj) preşedinţia Consiliului judeţean Cluj. Sondajele arată că cei doi şi-ar putea reînoi mandatele la noile alegeri, fiind foarte bine poziţionaţi în intenţiile de vot. Iată de ce Clujul este considerat un puternic fief al PDL.

Procurorii DNA făcut astăzi mai multe percheziţii la Primăria Cluj, de unde au solicitat documente privind licitaţiile publice. De asemenea, casa primarului Apostu a fost percheziţionată.

Potrivit Mediafax, Primăria a anunţat că îşi va formula un punct de vedere printr-un comunicat de presă.

Descinderea procurorilor vine la o săptămână după ce vicepreşedintele Consiliului judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant.

Medic veterinar de profesie, Apostu are şi un master în comunicate. A fost director în Primăria Cluj apoi viceprimar şi, în fine, primar în urma alegerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO