Eveniment

Simona Halep: Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult. Mă voi pregăti pentru ediţia de la Tokyo

Simona Halep: Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult....

Autor: Andrei Ionascu

16.08.2016, 15:30 152

"Sunt foarte dezamăgită de faptul că am fost nevoită să nu particip la Jocurile Olimpice de la Rio, dar a fost un lucru benefic pentru sănătatea mea. Nu este uşor să călătoreşti foarte mult şi să mănânci în diferite locuri. Oricum, cred că a fost o ediţie bună a Jocurilor Olimpice pentru România, prin prisma medaliei de argint câştigată la dublu masculin. Îmi pare rău că n-am fost şi eu acolo, dar mă voi pregăti pentru ediţia de la Tokyo. Tenisul la Jocurile Olimpice nu e la fel ca gimnastica, pregătirea e diferită, dar joci pentru ţara ta şi câştigarea unei medalii înseamnă foarte mult pentru orice sportiv. Am jucat la Londra şi m-am simţit foarte bine, mi-a plăcut şi ceremonia de deschidere", a declarat Halep.

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a spus că a urmărit majoritatea evenimentelor de la Rio: "Am urmărit toate sporturile. La gimnastică, Simone Biles este incredibilă. L-am urmărit şi pe Phelps, ştiu totul acum despre el. Am văzut şi finala la tenis, Monica Puig a jucat foarte bine, a fost foarte motivată să câştige. Succesul ei a fost o suprinză doar prin prisma clasamentului, a jucat un tenis de nivel înalt la Rio".

Simona (24 de ani) a precizat că vrea să-şi mute baza de pregătire într-o zonă mai călduroasă: "Cred că sunt la un nivel la care trebuie să schimb anumite lucruri, pentru a fi mai profesionistă. Trebuie să mă duc într-o zonă mai călduroasă. Cred că o să mă duc în decembrie, pentru că este mai frig în România, iar temperaturile scăzute mă afectează".

Halep a vorbit şi despre modul în care este percepută în România: "Lumea nu realizează multe lucruri pentru că nu mă văd prea mult. Nu ştiu cât de mult lucrez în fiecare zi sau cum joc meciuri chiar şi atunci când nu mă simt bine. Doar se uită la meciuri şi cred că tot ce fac în rest este să merg la cumpărături. Foarte mulţi copii s-au apucat de tenis în România datorită mie. Cred că este un lucru bun, pentru că în ziua de azi copiii folosesc tot timpul tabletele şi telefoanele. Aşa că le ofer o rachetă în locul telefonului".

Simona Halep participă la turneul de categorie Premier de la Cincinnati, dotat cu premii totale de 2.804.000 de dolari. Halep este cap de serie numărul 3 şi va juca direct în turul doi, miercuri, împotriva învingătoarei din partida Annika Beck (Germania, 44 WTA) - Yulia Putintseva (Kazahstan, 43 WTA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO