Eveniment

Simona Halep - Irina Begu, scor 6-3, 0-6, 6-1, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

Simona Halep - Irina Begu, scor 6-3, 0-6, 6-1, în...

Autor: Andrei Pal

05.05.2016, 16:59 1338

A fost a patra confruntare dintre cele două jucătoare, iar partida dintre cele două combatante a durat o oră şi 38 de minute. În primul act, Halep a început bine, reuşind să câştige primul game al meciului pe serviciul adversarei. S-a distanţat imediat şi a condus, scor 2-0, iar de acolo fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul. În ultimul game al setului, Simona a reuşit un nou break şi şi-a adjudecat setul, scor 6-3.

Setul secund s-a desfăşurat după cu totul alte coordonate. Constănţeanca de 24 de ani nu şi-a mai regăsit ritmul din primul act, iar Irina Begu, ajutată şi de antrenorul Adrian Cruciat, a câştigat setul doi fără a ceda vreun game. S-a terminat 6-0, iar meciul a intrat în decisiv.

Cea mai bine clasată româncă din circuitul WTA a început furibund ultimul act, fiind pregătită pentru un reviriment. A câştigat reuşit un nou break, după ce şi-a câştigat serivciul în debutul setului, iar tabela indica 2-0. Halep a condus şi cu 3-0, dar imediat, Begu şi-a câştigat serivciul. Simona a reuşit din nou breakul, iar scorul a devenit 5-1, constănţeanca urmănd să servească pentru câştigarea partidei. Ultimul game a fost unul strâns, Halep adjudecându-şi şi ultimul set, reuşind să se califice în semifinalele turneului.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Samatha Stosur şi o altă româncă, Patricia Ţig (21 de ani, 134 WTA).

Halep a rămas cea mai bine clasată tenismenă pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminată în primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, a pierdut tot în primul tur. Au mai părăsit întrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) şi Petra Kvitova (6 WTA).

Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, dar anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încât românca poate câştiga puncte importante în clasament. 1000 de puncte va primi câştigătoarea trofeului spaniol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO