Eveniment

SIF Moldova se retrage din Ceramica Iaşi dar, reclamă un prejudiciu de 2,5 milioane de lei

SIF Moldova se retrage din Ceramica Iaşi dar, reclamă...

Autor: Roxana Pricop

15.04.2015, 00:00 374

SIF Moldova (SIF2) a anunţat ieri pe bursă că a depus cererea de retragere din acţionariatul producătorului de cărămizi Brikston (fost Ceramica Iaşi, simbol bursier CERE), deşi consideră că preţul de retragere îi aduce un prejudiciu de cel puţin 2,5 milioane de lei. Producătorul de cărămizi se află sub incidenţa reglementărilor şi a deciziei ASF de efectuare a ofertei publice de preluare obligatorie, scadentă încă din 15 iulie 2014, când s-a schimbat controlul indirect asupra acestei companii.

Controlul asupra Ceramica Iaşi, redenumită în ianuarie Brikston Construction Solutions, a trecut din mâinile fondului american Advent International în cele ale unui fond înregistrat în Hong Kong. Ieri, 14 aprilie, a expirat termenul limită pentru depunerea cererilor. SIF2 deţine un pachet de 6,46% din acţiuni.

“Precizăm că depunerea cererii de retragere implică naşterea dreptului de a încasa 5,1 milioane de lei, dar nu semnifică renunţarea la demersurile legale necesare pentru recuperarea prejudiciului”, spune Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF2. Recent, societatea alături de un grup de investitori, cu deţineri cumulate de 10% din capitalul producătorului de cărămizi, a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să oblige compania la efectuarea unui alt raport de evaluare, care să reflecte valoarea justă a acţiunilor societăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO