Burse - Fonduri mutuale

Ceramica Iaşi devine Brickston şi se delistează

Ceramica Iaşi devine Brickston şi se delistează

Autor: Roxana Pricop

15.01.2015, 00:04 766

Acţionarii producătorului de cărămizi Ceramica Iaşi (CERE) au aprobat în AGA de luni, 12 ianuarie, schimbarea denumirii societăţii în Brickston Construction Solutions SA.

De asemenea, acţionarii nu au votat niciuna dintre propunerile conducerii de a se muta pe piaţa reglementată a bursei sau pe un sistem alternativ, astfel că producătorul de cărămizi se va retrage de la tranzacţionare. Acţiunile CERE se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ care se va desfiin­ţa în luna octombrie.

Acţiunile CERE au scăzut cu până la 8% în şedinţa de ieri. Compania are o capitalizare de 105 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar al com­paniei este un fond asiatic de investiţii cu aproa­pe 85% din capital, restul fiind deţinut de in­vestitori de pe bursă. Fondul de investiţii Asia Debt Ma­na­gement Capital (ADM Capital) din Hong Kong a cumpărat la mijlocul anului trecut 85% din producătorul de cărămizi Ceramica de la fondul american Advent, aflându-se la prima investiţie pe plan locală. Ce­ra­mica, care are o fabrică la Iaşi, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 72,2 milioane de lei (16,3 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO