Eveniment

Seria de conferinţe ZF România 100 de ani de business continuă la Constanţa, „portul“ exportatorilor

Seria de conferinţe ZF România 100 de ani de business...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.06.2018, 00:07 177

Ziarul Financiar continuă seria de conferinţe „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ şi or­ga­nizează al doilea eve­niment la Constanţa, pe 7 iunie.

Prima oprire a tur­neului „România 100 ani de business“, organizat cu spri­jinul Băncii Tran­sil­va­nia şi al companiei de con­sultanţă EY, a avut loc la Braşov şi a reu­nit aproa­pe 200 de an­trepre­nori, ma­na­geri, ban­cheri şi consul­tanţi. Prin acest proiect, Ziarul Finan­ciar şi Banca Transil­vania aduc la ace­eaşi masă antre­pre­norii României pentru a găsi soluţii şi idei comune care pot constitui o platformă de business la nivel naţional.

În ediţia de astăzi, ZF analizează ni­velul exporturilor judeţului pe teri­to­riul căruia se află cel mai mare port maritim al ţării - Constanţa.

Judeţul Constanţa se află pe locul zece ca valoare a exporturilor, într-un top condus de munici­piul Bucureşti, ju­deţul Timiş şi judeţul Argeş. În schimb, ca valoare a im­porturilor, Constanţa se află pe locul şapte.

Exporturile compa­ni­ilor din Con­stanţa au ajuns anul trecut la aproa­pe 2 miliarde de euro, având o creştere de puţin peste 1% faţă de anul precedent, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Avansul a fost cu mult mai redus faţă de cel al importurilor, care au ajuns la 2,68 mld. euro, plus 18%. Iar această evoluţie ţine la un ni­vel ridicat deficitul comercial al judeţului, acesta fiind cel mai mare din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO