Eveniment

Şeful IGPR: Un poliţist de proximitate la 3.000-5.000 de oameni

Şeful IGPR: Un poliţist de proximitate la 3.000-5.000 de oameni

Autor: Mediafax

02.05.2011, 23:35 329

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorulLiviu Popa (foto), a declarat luni într-o conferinţă depresă la Bistriţa că, începând din mai, Poliţia de proximitate semăreşte ca efectiv şi are competenţe sporite.

Liviu Popa a declarat că decizia a fost luată fiindcă IGPR esteinteresat de creşterea gradului de siguranţă publică şi linişteacetăţenilor. "De la 1 mai Poliţia de proximitate se măreşte caefectiv fiindcă este important din punctul nostru de vedere să fimcât mai mult între cetăţeni, să cunoaştem populaţia, să identificămproblemele care sunt şi pe care cetăţeanul le are şi sigur să găsimcele mai bune soluţii pentru aceste probleme", a spus Popa.

El a adăugat că, din acest motiv, sectoristul a dobândit şicompetenţe noi, cum ar fi cele de constatare a unor infracţiuni, decercetare a unor infracţiuni simple, de constatare şi aplicare aunor sancţiuni contravenţionale.

"Pe de altă parte, sectoristul are competenţe sporite în ceînseamnă cunoaşterea populaţiei. Având în vedere competenţelesporite pe care le are Poliţia de proximitate, au fost transferaţicolegi de la alte structuri de mică criminalitate sau de ordinepublică cu competenţe de poliţie judiciară la această structură", aspus Popa.

Şeful IGPR a adăugat că a lăsat la latitudinea fiecăruiinspectorat jude­ţean să aprecieze cât de mulţi oameni trebuie sătransfere la Poliţia de proximitate.

"Mergem pe ideea că între 3.000 şi 5.000 de locuitori vor fiarondaţi unui sector de proximitate", a spus el.

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a participat la Bistriţa lainstalarea oficială în funcţie a şefului IJP Bistriţa-Năsăud,comisarul-şef Ovidiu Mureşan, respectiv a unuia dintre adjuncţiiacestuia, comisarul-şef Ciprian Buta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO