Eveniment

Şefa Willbrook, firma care a dezvoltat turnul Cathedral Plaza din Bucureşti, părăseşte compania

Şefa Willbrook, firma care a dezvoltat turnul Cathedral Plaza din Bucureşti, părăseşte compania

Daiana Voicu a fost vocea din România a uneia dintre cele mai bogate familii din Israel, Ofer

Autor: Cristi Moga

06.12.2011, 00:05 4204

Daiana Voicu, managing director al companiei de dezvoltare imobiliară Willbrook International, care a realizat turnul de birouri Cathedral Plaza din Bucureşti, a părăsit compania în care a lucrat în ultimii 13 ani, fiind înlocuită temporar de George Ispas, fostul director operaţional al companiei.

Voicu a fost vocea din România a uneia dintre cele mai bogate familii din Israel, Ofer, care a realizat investiţii de circa 500 de milioane de euro în România, Bulgaria, Turcia şi Georgia.

Absolventă a Institutului de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti, Daiana Voicu a lucrat la Willbrook încă din 1998, la intrarea pe piaţa locală, poziţia de managing director fiind ocupată în ultimii doi ani.

Cel mai mediatizat proiect local realizat de Willbrook este turnul de birouri Cathedral Plaza de pe Strada Luterană, care nu poate primi chiriaşi din cauza unui litigiu cu Arhiepiscopia Romano-Catolică ce durează de mai mulţi ani. Reprezentanţii bisericii solicită demolarea turnului situat lângă clădirea Arhiepiscopiei şi au obţinut în instanţă o decizie conform căreia autorizaţia de construire nu ar fi valabilă.

Pe de altă parte, Willbrook a mai finalizat în acest an şi parcul de afaceri Platinum Business & Convention Center situat pe DN1, la ieşirea din Bucureşti spre Ploieşti, care însă are doar doi chiriaşi importanţi - grupul Pfizer şi televiziunea Realitatea -, potrivit celor mai recente informaţii.

Un alt proiect deţinut de Willbrook pe plan local este centrul comercial TOM din Constanţa, în timp ce în Pipera a fost dezvoltat un proiect cu câteva zeci de vile de lux, denumit Oxford Gardens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO