Eveniment

Şase pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferaţi în Austria şi Germania

Şase pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la...

Autor: Laura Buciu

27.08.2023, 16:34 39

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, faptul că şase pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi duşi pe calea aerului, cu două zboruri, în Germania şi Austria.

„Urmează ca în cursul zilei de astăzi şi la noapte să fie transferaţi alţi 6 pacienţi de la spitalul Floreasca şi de la Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi este Austria – AKH şi Gratz - Germania şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia. Vor exista două zboruri care vor asigura aceste transferuri”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului Sănătăţii, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca sunt 30 de pacienţi: 3 civili şi 27 de pompieri.

„Acolo a fost grosul pompierilor răniţi. Cinci pacienţi sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. 25 de pacienţi au fost toaletaţi şi sunt în evaluare. Pacienţii intubaţi sunt, în principiu, pacienţii care sunt eligibili pentru transfer în străinătate”, a mai spus Rafila.

La Bagdasar Arseni sunt 5 pacienţi intubaţi şi ventilaţi mecanic.

De asemenea, fără să fie la fel de critici, mai sunt 4 pacienţi internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică.

De asemenea, la Spitalul Elias, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte sunt câte 3 pacienţi.

„În funcţie de evaluări, aceşti pacienţi vor beneficia de tratament în secţiile pentru pacienţi arşi, iar în momentul în care se va impune există şi posibilitatea transferului”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO