Eveniment

S&P înrăutăţeşte ratingul lui Oprescu

S&P înrăutăţeşte ratingul lui Oprescu
22.03.2012, 00:07 349

Agenţia americană de evaluare financiară Standard&Poor's a înrăutăţit ratingul de credit al Muncipiului Bucureşti, de la BBĂ la BB, ceea ce înseamnă că primarul general Sorin Oprescu, care vrea să contracteze un credit de 800 de milioane de euro, s-ar putea vedea obligat să plătească dobânzi mai mari dintr-un buget ale cărui venituri scad de patru ani consecutiv.

Dar contractarea unui astfel de credit în perioada următoare va deveni obligatorie întrucât în 2015 muncipalitatea trebuie să răscumpere obligaţiuni de 500 mil. euro emise în timpul primarului general Adriean Videanu (PDL), în 2005.
S&P justifică, între altele, scăderea ratingului din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea acestor obliga­ţiuni şi a viitoarelor politici ale municipalităţii în domeniul datoriilor şi al lichidităţilor.
Municipalitatea acuză că S&P nu a avut informaţii suficiente întrucât nu a putut îndeplini obligaţiile legilor româneşti pentru încheierea între cele două părţi a unui nou contract de evaluare de rating şi şi-a luat datele de pe site-ul primăriei, având, aşadar, o evaluare neconformă cu realitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO