Eveniment

România, ţara cu cel mai mare număr de elevi alocat unui învăţător din Uniunea Europeană. Un învăţător din România a fost responsabil de educaţia a mai mult de 19 elevi de şcoală primară

România a fost ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare raport al numărului de elevi alocat unui învăţător, în anul 2018, conform statisticilor Eurostat. Astfel, un învăţător din România a fost responsabil  de educaţia a mai mult de 19 elevi de şcoală primară.

Conform datelor Eurostat, la nivelul claselor V – VIII a fost un raport de 11,5 elevi per profesor în 2018, iar la nivel de liceu au fost 13,6 elevi per profesor în perioada menţionată.

La nivelul Uniunii Europene, numărul de elevi per învăţător a scăzut la 13,6 în 2018, comparativ cu 14,3 în 2017. Cele mai mari rapoarte elev per învăţător din 2018 au fost raportate în România (19,5), Cehia şi Franţa (ambele cu 19,2), Slovacia (17,5), Ţările de Jos (Olanda, 16,4), Germania (15,3) şi Bulgaria (13,7).

La polul opus, cele mai scăzute rapoarte au fost înregistrate în Luxemburg (9,0), Grecia (9,2), Polonia (9,6) şi Ungaria (10,2).

Marea Britanie a avut un raport de 19,9 elevi per învăţător în 2018 şi ar fi fost în fruntea acestui clasament, dacă nu ar fi ieşit din Uniunea Europeană.

Raportul elev-profesor este calculat prin împărţirea numărului de elevi la numărul de profesori cu normă întreagă. Raportul elev-profesor nu trebuie confundat cu dimensiunea medie a clasei, deoarece nu ia în considerare cazurile speciale precum dimensiunea redusă a grupurilor de elevi cu nevoi speciale sau domenii specifice sau diferenţa dintre numărul de ore de predare oferite de profesori şi numărul de ore de instruire recomandate elevilor, scrie Eurostat.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.