Eveniment

România s-a calificat în semifinalele probei de sabie masculin, la Campionatele Mondiale de la Rio

România s-a calificat în semifinalele probei de sabie...

Autor: Andrei Ionascu

27.04.2016, 18:13 56

Echipa antrenată de Mihai Covaliu este formată din Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) şi Ciprian Gălăţanu (CS Dinamo).

Cu Italia, Iulian Teodosiu a început cu o victorie, 5-2 cu Luigi Samele. Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după duelul cu Diego Ochiuzzi. Alin Badea a pierdut cu Luca Curatoli şi Italia a preluat conducerea cu 15-12. Teodosiu a redus din diferenţă după duelul cu Ochiuzzi (20-18). Samele a mărit avantajul Italiei, scor 25-21, în urma disputei cu Badea. Dolniceanu a câştigat în faţa lui Curatoli, iar Italia păstra un avans de trei puncte, scor 30-27. După confruntarea Diego Ochiuzzi - Alin Badea, scorul a devenit 35-31 pentru Italia. Luca Curatoli a dus diferenţa la 40-35, după duelul cu Teodosiu. Tiberiu Dolniceanu a avut o prestaţie de excepţie în ultimul meci, a câştigat cu 10-3 în faţa lui Samele, a adus victoria la general, scor 45-43, şi calificarea în semifinale.

În penultimul act, "tricolorii" vor întâlni echipa Rusiei, tot miercuri, de la ora 18:30. Rusia a dispus de Coreea de Sud în sferturi, scor 45-41.

România a învins China în optimi, scor 45-36. Iran şi Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.

La ultimele două Campionate Mondiale, România nu a reuşit să se califice în semifinale.

Oraşul brazilian Rio de Janeiro găzduieşte de luni, 25 aprilie, şi până miercuri, 27 aprilie, ediţia 2016 a Campionatului Mondial de scrimă pentru probele care nu vor fi prezente la Jocurile Olimpice din luna august a acestui an: floretă feminin echipe şi sabie masculin echipe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO