România s-a calificat în semifinalele probei de sabie masculin, la Campionatele Mondiale de la Rio

Autor: Andrei Ionascu 27.04.2016

Echipa antrenată de Mihai Covaliu este formată din Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) şi Ciprian Gălăţanu (CS Dinamo).

Cu Italia, Iulian Teodosiu a început cu o victorie, 5-2 cu Luigi Samele. Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după duelul cu Diego Ochiuzzi. Alin Badea a pierdut cu Luca Curatoli şi Italia a preluat conducerea cu 15-12. Teodosiu a redus din diferenţă după duelul cu Ochiuzzi (20-18). Samele a mărit avantajul Italiei, scor 25-21, în urma disputei cu Badea. Dolniceanu a câştigat în faţa lui Curatoli, iar Italia păstra un avans de trei puncte, scor 30-27. După confruntarea Diego Ochiuzzi - Alin Badea, scorul a devenit 35-31 pentru Italia. Luca Curatoli a dus diferenţa la 40-35, după duelul cu Teodosiu. Tiberiu Dolniceanu a avut o prestaţie de excepţie în ultimul meci, a câştigat cu 10-3 în faţa lui Samele, a adus victoria la general, scor 45-43, şi calificarea în semifinale.

În penultimul act, "tricolorii" vor întâlni echipa Rusiei, tot miercuri, de la ora 18:30. Rusia a dispus de Coreea de Sud în sferturi, scor 45-41.

România a învins China în optimi, scor 45-36. Iran şi Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.

La ultimele două Campionate Mondiale, România nu a reuşit să se califice în semifinale.

Oraşul brazilian Rio de Janeiro găzduieşte de luni, 25 aprilie, şi până miercuri, 27 aprilie, ediţia 2016 a Campionatului Mondial de scrimă pentru probele care nu vor fi prezente la Jocurile Olimpice din luna august a acestui an: floretă feminin echipe şi sabie masculin echipe.