Eveniment

România a câştigat două medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Campionatul European de gimnastică feminină de la Sofia

România a câştigat două medalii de aur, cinci de...

Autor: Adina Oşan

18.05.2014, 16:58 58

Larisa Iordache este singura gimnastă care şi-a trecut în cont două medalii de aur la Europenele din 2014, aur cu echipa şi la sol, fiind aproape şi de prima treaptă a podiumului la bârnă, finală în care a fost favorită, dar a cucerit medalia de argint.

Bilanţul României la Campionatul European de la Sofia este următorul:

Senioare – aur pe echipe şi în finală la sol (Larisa Iordache), argint la bârnă (Larisa Iordache), bronz la sărituri (Larisa Iordache)

Junioare – argint la individual-compus şi sărituri (Laura Jurcă), la bârnă şi sol (Andreea Iridon), bronz la echipe.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.

În total, la ediţia din 2012, România a câştigat şase medalii la senioare: aur cu echipa, Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă), Larisa Iordache (sol), respectiv argint prin Larisa Iordache (bârnă) şi Cătălina Ponor (sol).

La junioare, România a cucerit tot medalia de bronz, plus alte cinci medalii individuale: argint – Ştefania Ştănilă (sărituri), Andreea Munteanu (bârnă) şi Silvia Zarzu (sol) şi bronz – Andreea Munteanu (individual-compus şi sol).

În 2013 a avut loc Campionatul European individual, care se dispută fără proba pe echipe, la care România a încheiat participarea la feminin cu şase medalii, după cum urmează: Larisa Iordache – aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol, Diana Bulimar – argint la bârnă, bronz la sol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO