Eveniment

Romaero va primi noi comenzi din partea Airbus

23.02.2005, 00:00 20



Compania Romaero a livrat componente pentru primele aparate Airbus A 380, avionul de pasageri cu cea mai mare capacitate si autonomie de zbor din lume, si va primi comenzi suplimentare din partea producatorului francez, au anuntat oficialii Ministerului Economiei si Comertului.



Colaborarea urmeaza sa fie extinsa si pentru programul militar A 400M, au mai spus sursele citate.



Reprezentantii Romaero au discutat, recent, cu conducerea Airbus, pe tema continuarii colaborarii in cadrul programului A 380.



"Din discutiile delegatiei romane cu conducerea Airbus a rezultat ca Romaero va primi comenzi suplimentare pentru programul A 380. Tinta Airbus este de 4 avioane A 380 pe luna, existand comenzi ferme pentru 127 de aparate A 380, varianta pasageri si 27 de unitati varianta cargo. Desi zborul de certificare nu a avut loc inca, Romaero a livrat deja componente pentru primele 23 de avioane", spun reprezentantii ministerului de resort.



Airbus a anuntat ca va accelera programul militar A 400M, varianta europeana a modelului american C130 Hercules.



Potrivit unor estimari, pe piata internationala este nevoie imediata de 750 de avioane, in conditiile in care varsta medie a flotelor de avioane militare de transport in lume se ridica la 28 de ani. Pentru a eficientiza costurile si a scurta timpul de lansare, Airbus a decis sa renunte la selectia si auditarea posibililor furnizori si sa opteze pentru mentinerea acelorasi furnizori existenti pentru A 380, daca acestia isi vor manifesta interesul.



Romaero si-a anuntat intentia de a participa la noul proiect al companiei franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO