Eveniment

Rolls Royce, interesat de industria navala

26.09.2007, 19:08 28

Grupul Rolls Royce intentioneaza sa produca, in Romania, componente pentru industria navala, avand in acest sens discutii cu ministrul economiei Varujan Vosganian, cu fabricanti de echipamente si componente in domeniu, precum si cu reprezentantii principalelor santiere navale.
O delegatie Rolls Royce, condusa de Roger Tooke, responsabil pentru Europa Centrala si de Est pentru divizia navala a grupului, s-a aflat saptamana trecuta in Romania, unde reprezentantii companiei s-au intalnit, la 19 septembrie, cu Varujan Vosganian, si, ulterior, cu conducerea santierelor navale si a unor producatori de componente si echipamente pentru industria navala.
"Oficialul Rolls Royce a prezentat ultimele noutati in domeniul naval, respectiv navele comerciale multifunctionale, si a transmis intentia companiei pe care o reprezinta de a fabrica componente in tara noastra", potrivit Ministerului Economiei si Comertului.
"In a doua zi a vizitei in Romania, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor - Directia Generala Politica Industriala si Competitivitate - au organizat, la sediul SC Damen Galati, o intalnire a delegatiei Rolls Royce cu reprezentanti ai principalelor santiere navale din Romania si, de asemenea, cu producatori de componente si echipamente pentru industria navala", potrivit ministerului.
La discutii au participat reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Constructorilor de Nave din Romania, respectiv Damen Galati, Aker Tulcea, Aker Braila, Ship Design Group Galati, Dutch Marine Trading Design Galati, Tripomet Galati, Menarom Galati, Medchim Galati, precum si reprezentanti ai Germanischer Lloyd Romania.
Rolls Royce furnizeaza sisteme si servicii de generare de putere utilizate la sol, in aer si in apa. Compania are activitati in domeniile aerospatial civil si de aparare, precum si in sectoarele naval si energie. In sectorul naval, Rolls Royce are mai mult de 7.000 de angajati, in peste 30 de state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO