Eveniment

Revista ProMotor vine in septembrie cu zece teste auto realizate in premiera

Revista ProMotor vine in septembrie cu zece teste auto realizate in premiera

Numarul 64 al revistei ProMotor care apare astazi pe piata

07.09.2009, 00:00 191

In numarul 64 al revistei ProMotor care apare astazi pe piata sunt prezentate zece teste realizate in premiera, de la noul Range Rover Sport, testat pe soselele din Scotia, la modelul electric Mitsubishi i-MiEV condus prin Bucuresti.

Cu toate ca testul cu noul VW Polo nu este unul realizat in premiera, acesta a fost realizat sub forma unei andurante de 1.000 de kilometri, distanta parcursa cu 45 de litri de motorina, consumul mediu atins fiind de sub 4,5 litri/100 km.

Daca testul cu Polo a fost realizat „la consum", la polul opus este cel cu Ferrari 599 GTB Fiorano, una dintre cele mai scumpe si rapide masini comercializate oficial pe piata locala. In aceeasi categorie se inscrie si comparativul dintre „RS-uri" (modele sport) - noul Ford Focus RS, cel mai puternic model al constructorului american comercializat in Europa, Renault Clio RS si Skoda Octavia RS. Rubrica de teste din ProMotor se incheie cu un Ford Mustang Fastback, fabricat in 1967, considerat a fi „cel mai frumos Mustang din istorie". Acesta dispune de un motor V8 de 4,8 litri si nu consuma mai mult de 15 litri/100 km in traficul din Bucuresti.

In plus, presedintele Romaniei a acordat un interviu in exclusivitate emisiunii ProMotor, prezentat integral si in revista. In cadrul acestuia Traian Basescu vorbeste despre criza de pe piata auto, Automobile Dacia, dar si despre modelul Dacia Logan pe care il conduce.

In noul numar al revistei, rubrica de preturi a fost inlocuita de un „ghid al ofertelor" in care sunt prezentate toate ofertele speciale derulate de dealerii auto.

ProMotor a fost cea mai citita revista auto in intervalul aprilie 2008 - aprilie 2009 pe segmentul „all urban", potrivit Studiului National de Audienta (SNA).

„ProMotor are in medie 343.000 de cititori pe editie, in crestere cu 3% fata de studiul realizat anterior, fiind revista auto cu cel mai mare avans in comparatie cu publicatiile concurente", a spus Tudor Bratu, redactorul-sef al revistei ProMotor.

In acelasi interval, revista Top Gear, editata de trustul Intact, a atins un nivel de 81.000 de cititori in medie pe editie, in scadere cu 1% in raport cu raportul anterior, in timp ce Auto Motor si Sport a inregistrat un declin de 7% a numarului de cititori, la 335.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO