Eveniment

Restaurantele şi cafenelele, închise în două localităţi din judeţul Bihor

Restaurantele şi cafenelele, închise în două...

Autor: Cosmin Pirv

29.09.2020, 20:49 1088

Prefectura Bihor a anunţat marţi că restaurantele şi cafenelele sunt închise de miercuri în localităţile  Boianu Mare şi Măgeşti, unde incidenţa cazurilor de Covid a crescut.

Potrivit deciziei luate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor, lista localităţilor în care incidenţa cazurilor confirmate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri/1.000 de locuitori cuprinde comunele Boianu Mare şi Măgeşti. „Precizăm că în localităţile menţionate este interzisă desfăşurarea activităţilor cu publicul în interiorul clădirilor pentru: restaurante, cafenele, operatori economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, instituţii muzeale, biblioteci, librării şi cinematografe”, se arată în comunicatul Prefecturii.

CJSU a mai decis ridicarea restricţiilor pentru localităţile Vadu Crişului, Ceica, Chişlaz, Beiuş, Bratca şi Gepiu.

De asemenea, CJSU a hotărât că în Şcoala Gimnazială „Învăţător Gâlgău Iosif” din Păgaia ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial se vor desfăşura în scenariul galben, iar la Liceul Teoretic „Horvath Janos” din Marghita învăţământul preşcolar va rămâne în scenariul roşu şi în intervalul 30 septembrie-5 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO