Eveniment

Regatta Alpha Bank: Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga, câştigătoarele ediţiei 2017

Regatta Alpha Bank: Echipajele Incognito, Jackpot şi...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2017, 00:03 30
Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga au fost câştigătoarele Alpha Bank Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C, la ediţia din acest an a regattei de bărci mari, care s-a desfăşurat în perioada 20-22 iulie pe Marea Neagră, organizată de LifeHarbour Limanu şi Nautic Yachting Club, sub autoritatea Federaţiei Române de Yachting.

Dacă la ultima regatta vântul foarte puternic a crescut adrenalina competiţiei, de această dată, tot vântul i-a încercat pe competitori în sens contrar, testându-le răbdarea, cel puţin în prima zi în care s-a desfăşurat cursa offshore programată pe o distanţă de aproximativ 24 de mile marine, în zona Mangalia - Costineşti. În cea de-a doua zi a concursului, când au fost alergate 3 curse inshore în zona Mangalia, vântul s-a jucat trecând de la o intensitate la alta, pe parcursul celor aproape 5 ore de cursă, spun organizatorii competiţiei.

La clasa ORC A, locul I a fost ocupat de echipajul Incognito, SetSail câştignd poziţia secundă pe podium, iar echipajul My Way obţinând locul al III-lea.

Câştigătorii podiumului la clasa ORC B de la regatta anterioară şi-au menţinut poziţiile şi la Regatta Alpha Bank, podiumul fiind ocupat de: Jackpot, Constanza şi Adria (locurile I, al II-lea si respectiv al IIl-ea).

La clasa ORC C, câştigătoarea ultimei regatte - Getika - a luat de această dată doar locul al III-lea, pe primele două poziţii ale clasamentului situându-se Tortuga (locul I) şi Hope 02 (locul al II-lea).

La Alpha Bank Regatta au participat 36 de ambarcaţiuni, dintre care 17 la clasa ORC A, 12 la clasa ORC B şi 7 la clasa ORC C. La concurs a participat şi un echipaj din Bulgaria - LZ Yachting - înscris la clasa ORC A. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO