Eveniment

Razboiul gunoaielor s-a mutat in strada

24.08.2007, 19:24 27

Disputa dintre primaria sectorului 1 si compania REBU a denaturat in conflicte de strada, cativa angajati ai firmei Romprest, angajata sa curete gunoaiele in locul REBU, declarand ca au fost amenintati si bruscati fizic de cateva persoane necunoscute, inarmate cu bate si cu cutite, conform Mediafax.
Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a refuzat sa prelungeasca contractul de salubritate al REBU, contract in valoare de circa 800.000 de euro pe luna, respectiv de circa 9 mil. euro pe an, anuntand ca va organiza o licitatie internationala pentru un nou operator de salubritate in sector. De aceasta licitatie sunt interesate si companiile concurente din celelalte sectoare, in special Rosal si Urban, din sectorul 3, respectiv 6. In locul companiei REBU, primaria sectorului 1 a apelat la serviciile firmei Romprest si ale Administratiei Domeniului Public (ADP), sector 1.
Circa 15 angajati ai Romprest au depus declaratii la politie conform carora ar fi fost agresati si amenintati de persoane straine, primarul sectorului declarand ca a apelat la ministrul de interne, Cristian David, pentru ca Bucurestiul "risca sa devina un Chicago al anilor '30, in care oamenii care lucreaza sunt batuti cu bate pe strada". Pana la incheierea editiei, persoanele in cauza nu depusesera plangeri la politie.
Piata gunoaielor a devenit din ce in ce mai activa prin anuntarea de noi licitatii la nivel national, printre cele mai dinamice companii fiind Rosal, Urban si REBU, parte a grupului RER Ecologic. Confom unor estimari de pe piata, valoarea totala a serviciilor de salubrizare din Bucuresti s-ar putea apropia de valoarea de 100 de milioane de euro. La nivel national, REBU a castigat licitatiile de salubrizare in Timisoara, Buzau, Oradea, Galati, Braila, Tulcea si Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO