Eveniment

Războiul din Ucraina. Circa 20% din teritoriul Ucrainei se află sub controlul Rusiei

Războiul din Ucraina. Circa 20% din teritoriul Ucrainei...

Autor: Ramona Cornea

03.06.2022, 00:07 137

O cincime din teritoriul Ucrainei se află sub controlul Rusiei, Donbasul fiind „aproape în întregime distrus“, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, adresându-se parlamentarilor Luxemburgului, conform CNN.

Voluntarii şi oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autorităţile ruse din oraşul ocupat Mariupol şi din satele din apropiere sunt închişi şi executaţi, informează consiliul oraşului Mariupol, conform BBC.

► Aproximativ 800 de persoane se ascund în mai multe adăposturi antibombe de sub fabrica de produse chimice Azot din Severodoneţk, care a fost vizată de atacurile ruseşti cu rachete, a declarat Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Lugansk.

► Câteva zone din regiunea Doneţk din estul Ucrainei sunt „sub foc constant de rachete“, a declarat joi Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare Doneţk. Oraşele Bakhmut şi Sloviansk se numără printre zonele bombardate, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO