Eveniment

Proiect turistic de 20 mil. euro langa Calarasi

21.07.2004, 00:00 36

Malul Dunarii din apropiere de Calarasi ar putea deveni o zona turistica importanta dupa finalizarea unui proiect de investitii de circa 20 de milioane de euro care prevede construirea de hoteluri, restaurante, a unui port si a replicii unui sat de la inceputul secolului XX destinat cazarii turistilor.
"Este un proiect care foloseste potentialul turistic deosebit al Dunarii si al zonei limitrofe, de la intrarea fluviului in tara si pana la Fetesti. Proiectul, Danubius Park, propune amenajarea a doua zone de interes in apropiere de Calarasi, pe malul Dunarii", a declarat ieri Dorin Mitisor, sef de proiect la General Concept, firma care a realizat studiul de fezabilitate.
Amenajarea infrastructurii necesare, respectiv iluminatul public, canalizarea, amenajarea unor drumuri, precum si a unui centru de conferinte si a unui dispecerat turistic, va fi finantata in mare parte prin programul Phare 2003.
"Costurile pentru infrastructura se ridica la cinci milioane de euro, din care 4,5 milioane de euro sunt fonduri Phare, iar restul de la Consiliul Judetean si fonduri guvernamentale", a precizat Mitisor.
Contractul de executie a lucrarilor finantate de Phare va fi atribuit printr-o licitatie internationala programata pentru aceasta toamna.
Dupa terminarea lucrarilor de infrastructura vor fi cautati parteneri pentru a doua parte a proiectului, respectiv construirea structurilor de cazare si de agrement.
Danubius Park este structurat in doua zone, orientate spre asigurarea de servicii atat vara, cat si in perioada de toamna - iarna.
Prima zona va include un hotel, pensiuni, restaurante cu specific local, cazinouri, baruri si un port pentru ambarcatiuni usoare.
In cel de-al doilea sector, cu o suprafata de 12 hectare, va fi amenajata o replica a unui sat de la inceputul secolului XX, cu case traditionale, carciuma, han, grajduri si o esplanada cu ateliere de mestesugari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO