Eveniment

Programele regionale, deşi întârziate de guvern, ar putea fi primele care ar produce plăţi din noile fonduri UE

Programele regionale, deşi întârziate de guvern, ar...

Autor: Răzvan Botea

03.05.2023, 00:07 607

46 de miliarde de euro sunt la dispoziţia României prin politica europeană de coeziune 2021-2027, adică fondurile europene „clasice“ Au fost lansate şi apeluri de 620 de milioane de euro pentru IMM-uri.

Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR) urmează să lanseze o bună parte din programele regionale după ce au fost întârziate două luni de o ordonanţă a guvernului. Acestea sunt cele mai avansate programe din cadrul financiar multianual 2021-2027, care a debutat anul acesta pentru România şi care se va încheia la finalul lui 2029. Primele proiecte aprobate pe noile fonduri europene ar putea veni din programele regionale.

„Pe politica de coeziune au început să se mişte lucrurile destul de bine. Deşi acordul de parteneriat şi toate programele operaţionale au fost aprobate la finalul anului trecut, acum suntem destul de avansaţi. Cred că pe programele regionale putem avea primele proiecte aprobate în 2023“, spune pentru ZF Oana Bâra, coordo­natoarea programelor de finanţare la BCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO