Eveniment

Productia industriala poloneza nu va mai creste la fel de rapid

06.12.2004, 00:00 13

Ritmul de crestere al productiei industriale poloneze ar putea sa-si fi atins deja maximul, informeaza Warsaw Business Journal.


Economistii au semnalat in luna octombrie un indicator de crestere industriala sub asteptari, de 3,3%. "Datele economice sunt mai slabe decat se anticipase", a declarat Katarzyna Zajdel-Kurowska, analist la Citibank Handlowy, care se astepta la o cifra apropiata de 6,8%.


Cu toate acestea, daca se iau in calcul factorii sezonieri, cresterea a fost de 8,6%- o scadere usoara fata de cat se observase anterior.


In consecinta, vice prim-ministrul Jerzy Hausner a anuntat revizuirea estimarilor pentru cresterea produsului intern brut in 2004 la 5,3-5,5%, de la 5,7-5,8%. Economistii nu planuiesc insa o asemenea revizuire. "Rata de crestere a PIB ar trebui sa se stabilizeze in jur de 4-5%, dar mai probabil in jurul limitei inferioare. O crestere de peste 5% este destul de improbabila", a declarat Jacek Wisniewski, de la Pekao, cea mai mare banca din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO