Eveniment

Producătorii de materiale de construcţii vor putea să acceseze noi bani de la stat. Ce efecte ar putea avea noile investiţii din acest domeniu

Sursa foto: 123rf

Sursa foto: 123rf

Foto: Alexandru Hojda / MediafaxFoto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.07.2023, 12:55 636

Ministerul Economiei pregăteşte o schemă de ajutor de stat, de 150 mil. euro, care ar urma să finanţeze companii din mai multe sectoare-cheie ale industriei, printre care şi cel al materialelor de construcţii, pentru a dezvolta producţia în România.

Industria producătoare de mate­riale de construcţii, un sector do­minat de mari companii internaţio­nale şi de câţiva antreprenori locali, ar putea primi un imbold în vederea dezvoltării, dacă anunţul făcut recent de Radu Oprea, noul ministru al economiei, se va concretiza.

Oprea a spus săptămâna trecută, la conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2023, că Ministerul Economiei pregăteşte o schemă de ajutor de stat, de 150 de milioane de euro, care ar urma să finanţeze companii din mai multe sectoare-cheie ale industriei, printre care şi cel al materialelor de construcţii, pentru a dezvolta producţia în România.

„Ne propunem ca anul acesta, deşi există scheme multinanuale, să avem un buget de 150 de milioane de euro pentru a finanţa companii din dome­niile cu poten­ţial, precum materia­lele de construcţii sau procesarea produse­lor agricole“, a spus Radu Oprea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO