Eveniment

Primii pasi pentru metrou in Drumul Taberei

10.11.2009, 23:14 43

Metrorex ar putea incepe in al doilea trimestru al anului viitorlucrarile la magistrala V, pe tronsonul Drumul Taberei-Universitate, avand in vedere ca in decembrie va fi organizatalicitatia pentru executia structurilor statiilor, galeriilor situnelelor. Valoarea estimativa a contractului va fi de 1,31 mld.lei (circa 310 mil. euro), fara TVA va avea o durata de trei ani siva fi finantat dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii(BEI) si de la bugetul de stat.

"Saptamana viitoare vom semna acordul cu BEI pentru primireaunei finantari de 395 mil. euro. In acest context, nu vad motivepentru ca aceasta lucrare sa nu fie finalizata la timp. Circa 90%din terenurile pe care se va construi metroul apartine domeniuluipublic", a declarat pentru ZF Gheorghe Udriste, directorul generalal Metrorex.

Aceasta reprezinta prima etapa a procedurii de licitatierestransa, candidatii selectati urmand a primi invitatia departicipare si documentatia de atribuire pentru etapa a doua.Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu are 11 statii, respectiv Doamnei,Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34,Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2 si Valea Ialomitei,unde se va situa si un depou subteran. Licitatia este impartita inpatru loturi: Academia Militara-Opera, in lungime de 1,66 km, ParcDr. Taberei-Academia Militara (2,54 km), Raul Doamnei-Parc DrumulTaberei (2,01 km) si Romancierilor-Valea Ialomitei, inclusivdepoul, in lungime de 1 km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO