Eveniment

Primaria Sectorului 2 ia 77 mil. euro de la Dexia

12.07.2007, 20:22 9

Dexia Kommunalkredit, o banca austriaca specializata in finantarea municipalitatilor, a acordat un credit de 242, 6 mil. lei (77,5 mil. euro) Primariei Sectorului 2.
Fondurile vor fi folosite de autoritatea locala pentru sustinerea proiectelor de infrastructura rutiera, extinderea retelei de apa si canalizare la nivelul Sectorului 2 din Bucuresti, dar si pentru refinantarea datoriei publice locale. Creditul este acordat pe 20 de ani, cu primii cinci ani perioada de gratie. "Aceasta este a doua mare finantare pe care o acordam in municipiul Bucuresti, alaturi de suma de 100 mil. euro investite in emisiunea de obligatiuni si unde Dexia a avut calitatea de coaranjor", a declarat Archibald Kremser, director regional Romania in cadrul departamentului Holdings Management.
Austriecii de la Dexia Kom sunt printre cei mai activi jucatori pe piata locala a finantarilor municipale. Banca opereaza din anul 2005 un birou de reprezentare la Bucuresti, finantarile fiind acordate direct de la Viena.
"Dexia Kom inregistreaza anul acesta pe piata din Romania o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul de mare valoare acordata autoritatilor locale mari", spune Roxana Lazar, director general al Dexia Kommunalkredit Romania. Pentru a-si finanta acitivitatea de finantare a autoritatilor locale, austriecii au vandut anul trecut obligatiuni in lei la Bucuresti. In urmatorii cinci ani Dexia Kom, o membra a grupului belgian Dexia, si-a propus sa ajunga intre primii jucatori pe piata finantarilor pentru municipalitati la nivelul Europei Centrale si de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO