Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: Încă nu a fost luată o deciziei în ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor de bănci

Premierul Nicolae Ciucă: Încă nu a fost luată o...

Autor: Cosmin Pirv

11.04.2022, 21:18 20

Premierul Nicolae Ciucă a spus că încă nu a fost luată o deciziei în ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor de bănci. 

Întrebat luni seara de ce din pachetul Sprijin pentru România lipseşte măsura amânării plăţii ratelor pentru o perioadă de 12 luni, premierul Nicolae Ciucă a spus: „Este o măsură pe care am discutat-o împreună cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reuşit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefică este pentru populaţie şi mediul de afaceri”.

Întrebat dacă este este vorba de o amânare, Nicolae Ciucă a spus: „Este o amânare a deciziei”.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că se mai discută despre această măsură cu sistemul bancar.

„Această măsură a rămas în discuţie, discutăm încă cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea costurilor pe această măsură pentru că amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura, ne-a făcut să analizăm în continuare împreună cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru companii”, a spus Câciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO