Eveniment

Premierul Nicolae Ciucă: Capitalul românesc este principalul şi cel mai stabil finanţator al locurilor de muncă, are un rol decisiv în a reduce decalajele interne şi este cel mai loial capital

Premierul Nicolae Ciucă: Capitalul românesc este...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2023, 14:03 113

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la o întâlnire a Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, că România are trei surse de dezvoltare, respectiv capitalul românesc, investiţiile străine şi fondurile europene, iar în opinia lui capitalul românesc este principalul şi cel mai stabil finanţator al locurilor de muncă

”România are trei surse de dezvoltare: capitalul românesc, investiţiile străine şi fondurile europene. FIecare cu rolul său esenţial în dezvoltarea şi modernizarea României. Capitalul străin aduce experienţă, inovaţie, tehnologie, anvergură. Finanţările europene ne ajută în procesul de reformă, atât în instituţiile statului, administrative, cât şi economice. Capitalul autohton are un rol decisiv în a reduce decalajele interne. Este cel mai loial capital”, a spus Nicolae Ciucă.

În acest context, el consideră că sprijinul produselor şi producătorilor români va crea baza solidă a creşterii clasei de mijloc a României.

”Este, dacă vreţi, un patriotism lucid şi cu respect faţă de toţi partenerii externi, faţă de investitorii străini. Este un proiect de ţară prosperă în UE şi în regiune”.

Premierul a subliniat că în România clasa de mijloc este prea mică astăzi pentru a vorbi de o dezvoltare consistentă şi durabilă a economiei.

”Creşterea numărului celor care s-ar înscrie în ceea ce numim clasa de mijloc este fundamentală pentru ca decalajele de nivel de trai, educaţie, civilizaţie din România să dispară treptat. Capitalul românesc este principalul şi cel mai stabil finanţator al locurilor de muncă pentru cetăţenii români. Pentru a creşte nivelul de trai, trebuie să aducem cât mai multe familii spre zona de mijloc a veniturilor din România, în paralel cu trecerea a câţi mai mulţi români peste media actuală”, a mai spus Nicolae Ciucă la reuniune.

El a apreciat că cele 561.000 de firme cu capital românesc, la care lucrează 3,3 milioane de oameni, trebuie susţinute pentru ca ele să poată creşte la rândul lor numărul angajaţilor şi veniturile acestora.

”E nevoie să gândim granturi, ajutoare de stat, metode multiple pentru ca produsele româneşti şi companiile româneşti, respectiv angajaţii din aceste companii, să poată să se dezvolte şi să prospere”.

Premierul a adăugat că, în paralel, trebuie atraşi cât mai mulţi bani din fonduri europene şi să fie sprijiniţi investitorii străini  care investesc în inovare şi care sunt dispuşi să reinvestească în România cât mai mult din profitul pe care îl fac pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO